Concentratia de alcool in sange. Concentratia de alcool pur in aerul expirat
I N S T R U M E N T E   P R O F E S I O N A L E   P E N T R U   D E P I S T A R E A   A L C O O L E M I E I
DARI TEHNOLOGIES SRL - Certificat ISO 9001 nr. 3829 CERTIND
Concentrația de alcool în sânge – Factori de influență  [partea 1]

În general, cu cât mai mult alcool a consumat o persoană cu atât mai mare va fi punctul maxim al concentrației alcoolului. Nivelul maxim atins în sânge / respirație depinde însă și de alți factori, cum ar fi:

1. Natura alcoolului consumat
Concentrația alcoolică a unei băuturi pentru o rapidă absorbție în sânge este de aproximativ 20% alcool / volum, ceea ce corespunde whisky-ului + apă în proportii egale, sau lichiorurilor. Pentru că, soluțiile prea tari de alcool pot irita pereții stomacului și micșora rata deschiderii valvei pilorice ce leagă stomacul de duoden, băuturile spirtoase (care sunt tipic 40% Alc./Vol. sau mai mari) au o mai mică rată a absorbției. Berea, datorită concentrațiilor mici (3 - 5% Alc./Vol.) sunt deasemenea mai încet absorbite datorită volumului mare de lichid prin care majoritatea alcoolului trebuie să se împrăștie spre pereții stomacului sau duodenului.

Tabelul următor arată concentrația alcoolică tipică pentru o varietate de băuturi:

Băutură cu conținut de alcool
Nivel normal al concentrației de Alcool/Volum (%)
Bere blondă slab alcoolizată
2,5 - 3,5 % alcool/volum
Bere blondă normală
3,5 - 5,5 % alcool/volum
Bere blondă tare
6,5 - 11,0 % alcool/volum
Bere brună
6,5 - 13,0 % alcool/volum
Cidru
3,0 - 7,0 % alcool/volum
Vin de masă
10,0 - 13,0 % alcool/volum
Vin tare
16,0 - 22,0 % alcool/volum
Vermouth
16,0 - 23,0 % alcool/volum
Lichior
17,0 - 24,0 % alcool/volum
Șampanie
11,0 - 13,0 % alcool/volum
Spirtoase
37,0  -  62,0 % alcool/volum

Băuturile luate ca aperitive: gin-tonic, lichioruri, bitter, jӓgermeister, unicum, etc - sunt probabil alese pentru că sunt absorbite rapid, stimulând apetitul și curgerea sucurilor digestive pregătite pentru mâncarea ce urmează a fi ingerate. Dioxidul de carbon din apa minerală, șampanie , din sucurile acidulate grăbesc trecerea alcoolului în sânge.

În general, cu cât rata absorbției în sânge este mai mică, cu atât valorile BAC - Blood alcohol content (concentrația de alcool în sânge) și BrAC - Breath alcohol content (concentrația de alcool pur în aerul expirat) vor fi mai mari, toți ceilalți factori fiind egali.

 
Logo DARI Tehnologies SRL Oradea
|   Aparate etilotest uz profesional   |
|   Aparate alcooltest uz general   |
ALCOVISOR Satellite USB charger iPhone

|   Instrumente de unică folosință   |

|   Consumabile alcooltest   |
|   Servicii recalibrare și etalonare   |
|   Altele   |
Certificate de etalonare etilotest
Baterii, acumulatori, încărcătoare
Diverse accesorii aparate alcooltest
Mini-imprimante etilotest
Riboane mini-imprimante
|   Detectoare de metale  |
|   Aparate etilotest autovehicule  |
consumul de alcool pericliteaza siguranta la locul de munca atat al angajatilor cat si a bunurilor firmei
consumul-de-alcool-la-locul-de-munca
consumul de alcool pericliteaza siguranta la locul de munca atat al angajatilor cat si a bunurilor firmei
consumul-de-alcool-la-locul-de-munca
consumul de alcool pericliteaza siguranta la locul de munca atat al angajatilor cat si a bunurilor firmei